De geschiedenis van Firescreen®

Firescreen® is een merknaam van het familiebedrijf Hoefnagels Branddeuren bv , gevestigd in Tilburg (Nederland). De geschiedenis van Hoefnagels Branddeuren gaat ruim 135 jaar terug.
De eerste stappen werden gezet in 1884, toen de firma Janssen-Wayers begon met het maken van houten rolluiken en markiezen. De omschakeling van rolluikenfabriek naar branddeuren specialist vindt haar oorsprong in de eerste succesvolle test van een brandwerend rolluik door TNO in 1985. Sindsdien heeft Hoefnagels Branddeuren bv zich sterk gespecialiseerd in deze sector. Dit heeft geresulteerd in een leidende positie in brandwerende scheidingswanden en compartimentering in Nederland met een uitgebreid en groeiend assortiment. In 2003 brengt Hoefnagels als eerste in Nederland een brandwerend rolscherm van technisch textiel op de markt, de Firescreen®.

Firescreen_in_europa

Firescreen® als internationaal netwerk

In 2011 start Hoefnagels Branddeuren bv met de export van Firescreen® brandwerende rolschermen. Het merk Firescreen® is een feit. De internationale uitbreiding bleef niet onopgemerkt met een snel groeiend partnernetwerk als gevolg. Inmiddels werken meer dan 20 Europa’s meest toonaangevende bedrijven / partners  gespecialiseerd in brandpreventie en compartimentering samen in het Firescreen® netwerk om samen brandveiligheid uit te dragen in 17 landen.

Door samen te werken op het gebied van brandveiligheid kan Firescreen® een oplossing bieden voor bijna elk probleem met betrekking tot passieve brandveiligheid. Met ons als één centraal aanspreekpunt, maar de lokale kennis en kunde van lokale partners kunnen wij een gecentraliseerde oplossing bieden door heel Europa.

Onze toekomst visie

Inmiddels staat de vierde generatie “Hoefnagels” (Gijs en Rolf) aan het roer van het bedrijf en blijft het bedrijf groeien in productkennis en projectrealisatie. Ook de kennis en expertise op het gebied van wet- en regelgeving horen hierbij. Altijd met maar één ding leidend: brandveiligheid.

Ontwikkeling en innovatie zijn daarom belangrijke pijlers binnen Hoefnagels Branddeuren en Firescreen®. We volgen marktontwikkelingen nauwgezet, luisteren naar onze klanten en vertalen deze naar nieuwe producten en maatwerkoplossingen. Onze eigen research- en development afdeling is continu bezig met het optimaliseren van producten en het ontwikkelen van nieuwe oplossingen. Vanuit deze filosofie hebben we onze eigen besturingstechniek ontwikkeld, evenals het eerste brandwerende rolscherm in Nederland.  Doormiddel van onze eigen testoven kunnen we nieuwe ontwikkelingen gecontroleerd blootstellen aan extreme omstandigheden. Gecertificeerde laboratoria als Efectis en Peutz beoordelen onze producten en voorzien deze van de benodigde certificaten. Zo weet u zeker dat al onze producten voldoen aan de strengste eisen en intact blijven op het moment dat het nodig is.

Een aanduiding van de kwaliteit, betrouwbaarheid en continuïteit van het bedrijf weerspiegelt tevens in het in 2009 ontvangen predicaat “Hofleverancier”, een Koninklijke Nederlandse onderscheiding.